Кръчми и дискотеки се надцакват за новите чуждестранни студенти

Заведенията се опитват да привлекат чужденците със специални предложения

Новата академична година за чуждестранните студенти в МУ - Плевен започна, а плевенските заведения започнаха офанзива за привличането им като клиенти. Оказа се, че новата група чужденци, която наброява 170 човека, е особено апетитна хапка за ресторанти, клубове и дискотеки. Всички се надпреварват да предлагат актуални цени, разнообразни оферти и най-различни удобства, които да ги карат да се чувстват като у дома си.

Заведенията в района на МУ-Плевен се надцакват с по-примамващи цени за обедни менюта и закуски, а някои от тях са вкарали и менюта на английски за улеснение на бъдещите медици от чужбина. В централните нощни клубове ситуацията е същата, показа проверката на Plevenutre.bg. Някои от тях дори вкараха в програмата си специални вечери, които да са посветени на студентите зад граница. Плакатите, рекламиращи събитията, са изписани на английски и са специално предназначени за новопристигналите кадри на МУ-Плевен.

Припомняме, че най-голямата група чуждестранни студенти тази година е от Великобритания. Останалите са от Индия, Турция, Германия, Испания, Полша, Южна Корея, Южна Африка.