Веселин Плачков за критиките към "Дякон Левски": Май гледаме различни филми

"7 милиона българи - 7 милиона сценария за Левски", коментира актьорът от Плевен

"Щастлив и горд съм, че съм играл във филма „Дякон Левски”. В никакъв случай не мога да съжалявам, че съм станал част от проекта. Харесвам филма, харесва ми и труда, който сме положили", каза в "Часът на Милен Цветков" актьорът Веселин Плачков. Той допълни, че за него това е било истинско приключение.

По повод критиките срещу продукцията, Плачков заяви, че всеки има право да мисли каквото си иска.

„Аз го очаквах, всички го очаквахме. Проблемът не е, че това не е техния Левски. Всъщност аз не очаквах, че толкова сме свикнали на смилаемо кино, всичко да ни е обяснено. Всеки един може да дойде да поспорим, но когато тръгнеш да обясняваш продукта, който си направил, значи има нещо нередно и сбъркано. Чух някои от мненията. Без да ги критикувам хората, това са видяли, но не са разбрали нищо и не могат да отговарят адекватно. Имам чувството, че гледаме различни филми с тези хора”, смята той.

"Закривам прожекции в Белене, Левски, Плевен, Търново... Зрителите реагират по друг начин. В зала 1 на НДК беше същото. Не знам откъде идва всичко. Хората са прави и критиката е нужна. Моята професорка ме е научила, че трябва да има обоснована критика. 7 милиона българи - 7 милиона варианта и сценария за Левски. Но виждам повече доволни хора", допълни Плачков.

"Можеше и без псувнята, но тя си е на мястото. Ако аз съм там, ще тегля не майна на тия хора, а не знам какво...", коментира Плачков и наболелия въпрос с ругатнята във филма.

Актьорът постави и въпросът за това защо не се правят филми и за другите ни национални герои като Левски. Това, което плевенчанинът е научил от ролята си на Апостола е, че влюбеният мъж не трябва да бъде задължително лигльо и родолюбецът не трябва задължително да мрази останалите народи.