Общинските служители в Белене на обучение по практически английски

Повишаването на квалификацията ще допринесе за по-висока ефективност и активност в работата им

На 20 януари в община Белене стартира обучениe по „Практически английски език, съгласно Общата европейска езикова рамка”. Дейността е в рамките на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Административен капацитет”.

Общата цел на проекта е подобряване работата и ефективността на общинската администрация чрез повишаване на квалификацията и професионалната компетентност на служителите от община Белене. Постигане на специфичните цели ще допринесе за развиване на ключови компетенции за подобряване и регулиране на икономическата среда. Текущото повишаване на квалификацията на всички общински служители ще допринесе за по-висока ефективност и активност в работата им в динамично променяща се среда.

Проектът „Община Белене с нов темп в новия програмен период” е на стойност 27 415,00 лева, като 85% от финансирането е предоставено от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд (ЕСФ) и 15% от националния бюджет на Република България, с продължителност 12 месеца от датата на подписване на договора (13.10. 2014 г.).