Днес са осигурени допълнителни вагони на 4 бързи влака

Предоставят 9 000 допълнителни места по най-натоварените маршрути заради празничните дни

„Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 114 влака, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод националния празник на Република България – 3-ти март, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

До 4-ти март включително, националният железопътен превозвач ще предостави около 9 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 15 бързи влака със задължителна резервация и 99 бързи влака. „Холдинг БДЖ” ЕАД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Днес, на 2-ри март, с увеличен състав ще се движат - един бърз влак със задължителна резервация по направлението София – Бургас; три бързи влака по направленията София – Варна, София – Ямбол и София – Видин.