С песни и хора отбелязаха Деня на самодееца в Плевен

Тази година участие са взели колективи от 10 читалища в общината

Самодейци от община Плевен отбелязаха своя празник с концерт в зала „Катя Попова“ на първи март. Организатор на концерта бе председателят на читалище „Ракитин” - Чавдар Луканов. Повод да празнуват имаха всички читалищни дейци, творци и изпълнители на любителското творчество.

Тази година участие са взели колективи от 10 читалища в общината. Читалище „Просвета” - с. Ясен са се представили с мажоретния си състав, а от читалищата „Пробуждане” - с. Пелишат и ”Климент Браницки” - гр. Славяново са изпълнили народни песни. От читалище „Христо Ботев” - с.Беглеж са участвали с хип-хоп и електрик робот танц, а от читалище ”Пробуда” в с. Буковлък - с ромски танци. Хора и песни са били подготвили самодейците от читалище „Изгрев” в с.Опанец, хора са изпълнили и представителите на читалище „П.Хилендарски” - гр. Славяново.

От Плевен на сцената са излезли Хорът за македонски песни при читалище „Парашкев Цветков”, групата по спортни танци при читалище „Хр.Ботев” и представители на читалище „Цветан Спасов”.

За първи път на празника за Деня на самодееца е бил представен и емблематичният руски танц „Калинка”.