Над 10 хиляди души посетиха Панорамата навръх 3 март

Потокът от туристи е продължил и през другите музейни обекти

Огромен брой любители на историята са посетили Военноисторическите музеи в Плевен на вчерашния Трети март. Припомняме, че достъпът до сградите бе напълно безплатен за всички желаещи, което е имало допълнителен ефект за привличане на родолюбци. Любопитното е, че освен плевенчани, посетители е имало от цялата страна и чужбина.

Само за ден над 10 хиляди души са посетили единствената Панорама на Балканите - „Плевенска епопея 1877 г.“. Специално за Националния празник са пристигнали автобуси с ученици и туристи, за да отдадат почит и признателност към паметта на загиналите за свобода. Сред гостите е имало представители от Русия, Испания и Румъния.

Потокът от туристи е продължил и през другите музейни обекти. Огромен интерес е имало и в Историческия музей, където е била разгледана експозиция „Плевенска епопея 1877 г.” от над 4000 посетители. В параклис мавзолей „Св.Георги Победоносец” за деня са преминали около 1300 души, а в музей „Цар Освободител Александър ІІ” са преминали около 500 жители и гости на града.