Съдът реши: Убиецът на Цветослав няма да лежи в затвора!

Настаняват принудително в психиатрична клиника 43-годишния Виктор Стоев

Принудително настаняване в психиатрична клиника за 43-годишния мъж, който уби хладнокръвно с нож човек в центъра на Плевен. Това реши съдът и прекрати делото заради невменяемост, въпреки че близките на жертвата настояваха за доживотна присъда.

Припомняме, че в края на януари психично болния Виктор Стоев нападна с нож напълно непознатия Цветослав Попов в гръб на кръстовището на улиците „Иван Вазов” и „Сопот”, в близост до жилището си. Сам признал пред полицията, че отнел живота на 39-годишния плевенчанин, защото го помислил за терорист, който носи бомба.

От миналата година Виктор е с диагноза параноидна шизофрения, която му била поставена в клиниката в Карлуково. Там бил настанен по сигнал на родителите си. Срещу него имало десетки жалби за психически тормоз.

Сега Виктор Стоев отново ще бъде настанен в психиатрия и на всеки 6 месеца ще се решава дали лечението му да продължи. В съда той се отрече от показанията си и заяви, че не е убивал никого. Адвокатът му отказа да застане пред камера на Нова телевизия.