21-годишен плевенчанин сбъдна мечтата си в шоуто "MasterChef"

Силви израснал в Дом за деца, лишени от родителска грижа, където се научил да готви

21-годишният плевенчанин Силви Чалъков спечели симпатиите на журито в готварското шоу на Би Ти Ви "MasterChef" и сбъдна мечтата си. Младежът заложи на "Ти-боун стек с грейви сос", а Виктор Ангелов пръв го опита и бе красноречив: "Справил си се перфектно, но е по случайност май. Неопитен си, но ще те направим ученик". Петър Михалчев и Андре Токев се присъединиха към мнението му и предложиха на Силви да избере - или да продължи напред в шоуто, или да избере триседмично обучение в ресторантите на журито. В крайна сметка плевенчанинът избра да остане в предаването.

"Любовта ми към кухнята започна, когато бях на 9 години в дом за деца, лишени от родителски грижи. Там готвачките ме научиха на основните неща - да беля и режа картофи и лук, но постепенно започнаха да ми дават други задачи, за да мога да се усъвършенствам. И започнах да готвя. След това продължих в ПГРТО и сега съм студент в Икономическия университет във Варна. Горд съм, че сега се издържам сам", сподели Силви.

Основните му притеснения са, че ще работи със скъпи продукти, а никога не го е правил досега. Силви разкри, че мечтае един ден да има собствен ресторант и да даде шанс на деца, които също са израснали в домове, да работят.