Иззеха 1500 кутии цигари без бандерол при акция из плевенските улици

Стоката е открита в два автомобила

На 9 март 2015 година за времето от 17 часа до 24 часа във връзка с провеждане на процесуално следствени действия по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК, от служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност», 02 РУП, 01 РУП и РУП - Пордим при ОД на МВР - Плевен са извършени претърсвания и изземвания на моторни превозни средства и адреси на територията на град Плевен и село Тотлебен.

В град Плевен на улица "Георги Кочев" е спрян за проверка лек автомобил "Тойота Корола", собственост и управляван от 42-годишен от село Тотлебен. В колата са намерени на задната седалка в кашон 500 броя кутии с цигари без валиден български бандерол от марка "President slims superlight".

В лек автомобил "Опел Астра", паркиран в гараж в град Плевен на улица "Любен Каравелов", собственост на 69-годишна от село Тотлебен, използван от 45-годишен плевенчанин, са намерени два кашона, съдържащи общо 1000 броя кутии с цигари без акцизен бандерол с марка "President slims superlight". С протокол за доброволно предаване са предадени гореописаните цигари.