Ралица Добрева и общински съветници се срещнаха с членове на Съюза на слепите

Областният управител получи покана да стане патрон на първото национално състезание по риболов за незрящи

Областният управител на Плевен Ралица Добрева и общинските съветници Даниела Гонкова и Диана Данова се срещнаха с членове на Съюза на слепите в Плевен. Поводът бе, както да им честитят осми март, така и да ги запознаят с възможности за подпомагане, предоставяни от държавата и общината.

На срещата присъства още и Теменужка Диманова - директор на Дирекция Социално подпомагане – Плевен. На срещата хората получиха актуална информация за интеграционните добавки, за ползването на балнеолечебни процедури и телефонни услуги за лица с нарушение на зрението над 91% . Стана ясно, че тази година ще има повече възможности за подсигуряване на личен асистент - факт, който искрено зарадва незрящите, защото тази услуга е жизненоважна за тях.

Членовете на съюза на слепите в Плевен отчетоха тази среща като проява на внимание и ангажираност към проблемите на хората със сериозни нарушения в зрението. Те подчертаха, че разговори от подобен род са изключително ползотворни за цялата общност. 

Областният управител Ралица Добрева получи покана да стане патрон на първото национално състезание по риболов за незрящи, съобщиха от областната администарция.