Младежко сдружение от Плевен подготвя Зелено училище

Училището има капацитет до 200 души и ще бъде отворено за първи път на 11 и 12 април

Сдружение "Младежки европейски инициативи" от Плевен подготвя откриване на Зелено училище край язовир "Вълчовец". Това съобщи председателят на неправителствената организация Йордан Христов пред БТА.

Той уточни, че училището ще има капацитет до двеста души и ще бъде отворено за първи път на 11 и 12 април т.г. Ще ползват района до младежката база, която им е предоставена за 10 години община Долна Митрополия. „Те вече са организирали почистване на района и са събрали повече от 50 чувала с отпадъци. Предстоят им още подобни акции, както и подобряване състоянието на базата. Дотогава младите хора ще използват палатки за нощуване при своите екоакции, включително и по време на Зеленото училище. На него предвиждат организацията на българските скаути да подготви участниците за бързо разпъване на палатки, за палене на огън на открито. Участниците да засадят дръвчета и ще се научат да произвеждат домашен сапун и свещи в оригинални форми. Продукцията им ще бъде продадена в центъра на Плевен, а събраните средства ще дарят на абитуриентите от социалния дом в село Тотлебен, за да си закупят тоалети и обувки за абитуриентския бал“, каза Христов.

До момента за Зеленото училище са се кандидатирали 70 момчета и момичета над 14-годишна възраст. Ще се радваме да приемем цели млади семейства с децата им, добави председателят на Сдружението. Той разкри, че ще имат гости от Стара Загора и подготвят изненади около Лагерния огън.