Цецка Цачева открива днес Втората национална среща на НСОРБ

Ще бъдат обсъдени важни проблеми и решения за стопанските субекти на общините

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще присъства на Втората национална среща на общинските предприятия и търговски дружества в Плевен. Тя ще е специален гост на събитието, съобщават от сдружението. Мероприятието ще се състои днес и утре в хотел "Кайлъка". Форумът се организира от НСОРБ и НСОРБ -Актив ЕООД и се провежда с любезното съдействие и подкрепа на общината домакин.

На мероприятието ще бъдат обсъдени актуални въпроси в нормативната уредба и практика, както и важни проблеми и решения за стопанските субекти на общините. Предвидени са в програмата и четири паралелни сесии по предмет на дейност с теми като - Комунални услуги - механизми за повишаване конкурентоспособността и постигане на финансова устойчивост; Обредни дейности - обхват и качество на услугите, необходимост от промени в нормативната уредба; Общинско здравеопазване - реанимация или евтаназия; Различни сфери на дейност и разнообразни услуги – еднакви предизвикателства и специфични решения.

В събитието се очаква да се включат широк кръг представители от общините - ръководители и експерти от общинските фирми и търговски дружества, председатели и членове на ресорни комисии в общинските съвети, кметове и заместник-кметове, служители на общинските администрации и др.