Обновяват централните части на Бреница и Еница по проект

Реконструкцията на площадни пространства и тротоари в селата стартира официално

В село Еница ръководството на Община Кнежа направи символична първа копка, с която се даде старт на изпълнението на строително-монтажните работи по проект „Реконструкция на площадни пространства и тротоари в селата Бреница и Еница, Община Кнежа”. Договорът за безвъзмездна помощ се сключи още в края на 2012 г. и е на стойност 1 298 632 лв., които се осигуряват от Програмата за развитие на селските райони. 

"2 години по-късно от страна на Община Кнежа като Бенефициент са проведени всички тръжни процедури и са избрани изпълнителите на дейностите по проекта", заяви на строителната площадка кметът на общината Симеон Шарабански, след което даде думата на Симеон Желязков – кмет на кметство Еница, като домакин да разкаже повече за проекта, поставените цели и очакваните резултати.

Накрая, заедно с представител на фирмата изпълнител на строителните работи бе направена символичната първа копка на обекта.

Проектът предвижда благоустрояване на централните части на Еница и Бреница чрез цялостна реконструкция на площадните пространства, тротоари, бордюри, улично осветление и създаване на детски кътове и зелени площи. Реализацията на проекта ще доведе до подобряване на условията за отдих на местното население и посетителите на общината, средата за живот на всички живущи, в това число на най-скъпата част от населението – децата. Ще бъдат създадени условията за достъп на хората с увреждания до реконструираните площадни пространства.

Всички си пожелаха селата Бреница и Еница да придобият нов, по-добър европейски облик.