Маратон Плевен стартира на 17 май

До момента са записани 95 участници

Второто издание на Маратон Плевен ще се проведе на 17 май 2015 г. (неделя) от 9 часа. Тази година състезанието включва и републиканското първенство по полумаратон. Ще се бяга на дистанции: 42.2 километра, 21.1 км. , щафета 2 х 10 км. и градски крос - 3 км. "Аз мога". Маршрутът е подобрен спрямо миналата година, като са отчетени препоръките на състезатели, съдии и БФЛА. Ще се бягат 2 обиколки, една голяма обиколка от около 32 км. и една малка около 10 км., което прави маршрута разнообразен и забавен.

До момента са записани 95 участници, очаква се броят им да надхвърли значително миналогодишните състезатели. Благотворителната кауза на организаторите тази година е предоставяне на топъл обяд на 30 деца в неравностойно положение от община Гулянци. Хората в общината са едни от най-бедните в страната, безработицата за миналата година е 45%. Значителна част от децата са от ромски произход и от семейства с поне един безработен родител. Целта на инициативата, която се осъществява съвместно с БЧК, е да се съберат 7500 лв.

"Целта ни е създадем традиция в правенето на един прекрасен спортен празник за град Плевен, където да дойдат много бегачи от страната и чужбина, да видим все повече хора, които участват и се грижат за здравето си, както и да развием дарителската култура чрез спорта", каза главният организатор на маратона Станислав Георгиев.

В Първия "Маратон на приятелството Плевен 2014" взеха участие 190 състезатели от 11 държави, като 36 стартираха на най-дългата дисциплината - маратона.