В Белене обсъдиха военноинженерното осигуряване на Българската армия

Бяха представени доклади за състоянието и перспективите за развитие

Конференция по въпросите на военноинженерното осигуряване на Българската армия се проведе от 11 до 13 март във военно формирование 28880 под ръководството на За началника на отдел „Инженерно осигуряване” в дирекция „Операции и подготовка” в Щаба на отбраната полковник Антон Шопов.

В мероприятието взеха участие представители на отдел „Инженерно осигуряване”, Съвместното командване на силите, представители на командванията на Сухопътните войски, Военноморските и Военновъздушните сили, Военна Академия „Г.С.Раковски” и НВУ „Васил Левски”, Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров”, представители на военни формирования 28880 - Белене, 44220- Пловдив, 44200 – Стара Загора и 54890 – Казанлък.

Целите на конференцията бяха насочени към запознаване на участниците със състоянието и предизвикателствата пред военноинженерното осигуряване на въоръжените сили в новите условия на сигурност, анализ на състоянието и проблемните въпроси в подготовката на военните формированията за военноинженерно осигуряване и във военноинженерната подготовка на родовете и специални войски, както и набелязване на основни насоки за нейното подобряване.

В хода на конференцията бяха представени доклади за състоянието и перспективите за развитие на военноинженерното осигуряване на видовете въоръжени сили и инженерните формирования от състава на Българската армия и бяха проведени дискусии по темата.

Командирът на военно формироваие 28880 полковник Росен Арабаджиев запозна присъстващите офицери със структурата, задачите и бойните възможности на формированието, проблемните въпроси и насоките за тяхното решаване.