Плевенска връзка в схема за продажба на бебета в Гърция!

24-годишна продаде бебето си за 3000 евро, съдействала й жена от Койнаре

24-годишната българка Теодора продаде новороденото си дете за 3000 евро в Каламата на гръцко семейство от Атина, предаде кореспондентът на Нова телевизия в Гърция. Продажбата е станала с помощта на 35-годишната българка Биляна Г. и други двама гръцки граждани – 56-годишна гинеколожка и 35-годишен нотариус.

Българката Биляна Г, която е посредничила за сделката, е от село Койнаре, Плевенско, омъжена е за грък и работи в бюро за намиране на работа, където се предполага, че се е запознала с младата майка, която е работила в бар" Венус" в Каламата. Живее с албанец и има още едно дете.

При разследването е установено, че на 12 февруари майката Теодора предала бебето в офиса на бюрото за работа, където работи 35-годишната Биляна и получила 1500 евро, като още толкова трябвало да получи при приключване на сделката.

Прокурорското обвинение е за учредяване на престъпна организация и нарушаване на разпоредбите относно осиновяванията.

56-годишната лекарка отрича да е получила възнаграждение и твърди, че го е направила по хуманни причини, тъй като младата българка не могла да гледа бебето си.

В четвъртък тя е била освободена срещу парична гаранция от 10 000 евро и забрана да напуска страната. Младата майка е обвинена в незаконно осиновяване с цел облагодетелстване, 35-годишната българка в посредничество и 35-годишния нотариус в съучастие. Той твърди, че е съставил нотариалния акт, без да знае, че осиновяването е незаконно.