Стартира кампания "Свободни тротоари и пешеходни пътеки в град Плевен"

Животът

15-03-2015, 12:42

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ето как паркират в Плевен (Галерия)

Граждани искат свободни от автомобили тротоари в Плевен

"Свободни тротоари и пешеходни пътеки в град Плевен" - това е името на инициативата, която група граждани подеха срещу несъобразителните шофьори по плевенските улици. Наскоро plevenutre.bg ви показа нагледно на какво ниво е този проблем в града ни. Целта на инициативата е да прекрати именно тази порочна практика – всеки да паркира, където пожелае. Преди дни е била осъществена и среща между организаторите на кампанията и представители на община Плевен, на която е получена пълна подкрепа от страна на администрацията.

Инициативата има за цел да постави акцент върху неправилното паркиране в централната градска част на Плевен и да промени установената лоша практика – всеки да паркира, където пожелае. За лице на инициативата пък е избрано "паячето".

"Паякът е символ, който въплъщава сила, растеж и справедливост. Ние сме сигурни, че нито един шофьор не иска да препречи пътя на майката с дете или на хората в неравностойно положение. Просто трябва да сме по-отговорни в действията си и да помним, че не сме сами на пътя. Живеем в правова държава и не бива да толерираме поведението на водачи, които не спазват законите. Трябва да променим мисленето си така, че да изградим живота, който искаме да живеем – по-спокоен, по-човечен, по-толерантен", пишат на официалната страница на инициативата във Фейсбук