Ромски фамилии се стрелят, полицаи и жандармеристи ги разтървават

Продължава подписката за изселването на скандалните братя от Чомаковци

Преди броени дни ви известихме за случващото се в село Чомаковци. Хората се вдигнаха на бунт срещу ромска фамилия, която дерибейства, самонастанява се в изоставени къщи, бие местните жители и ги изнудва за пари.

Жителите твърдят, че братята Георги, Петко и Минчо, които са от луковишкото село Беленци, събират такса "спокойствие", за да не бият и ограбват. Местните многократно са подавали жалби в полицията, но резултат нямало.

В сутрешния блок на Нова тв хората отново разказаха потресаващи истории за тормоза, а след това пред камерата застана и най-големия от братята - Петко. Той отрече да са обирали други домове. Мъжът не скри, че е излежавал няколко присъди за извършени кражби. Последно лежал девет месеца за кражба на дърва. Преди две седмици излязъл от затвора. Твърди обаче, че никога семейството му не е заплашвало или изнудвало за пари хората в селото.

Свада със стрелба се разиграла миналия четвъртък, когато в Чомаковци от гурбет се завърнали мъже от друга ромска фамилия - Златкови. Петко твърди, че именно те нападнали семейството му пред дома им. Полицаи и жандармеристи от Плевен разтървали двете фамилии и задържали Петко и двамата му братя. 24 часа по-късно той бил освободен, а братята му Георги и Минчо все още са в ареста. Семейството на Петко обаче недоволства защо и другите участници в свадата не са арестувани.

Продължава и подписката за изселването на скандалните братя.