Червенобрежки славейчета грабнаха отличия в конкурса „Орфеева дарба”

Средствата, събрани от благотворителен мартенски базар, им дадоха възможност да се изявят

С отличия за пореден път се завърнаха възпитаниците на музикалния педагог Татяна Кариманска от Националния конкурс „Орфеева дарба”. Той се проведе през уикенда в столицата, информират от местното управление. 

Даровитите деца от Вокална група „Славейчета” при Целодневна детска градина „Бодра смяна” спечелиха този път бронзови медали, в конкуренция с над 20 групи от цяла България. Отличията им връчи лично председателят на журито - композиторът Красимир Милетков. Той подчерта, че наградата е повече от заслужена като се има предвид, че в тази възрастова група са участвали предимно изпълнители, обучавани в специализирани школи по изкуствата и центрове за работа с деца, с допълнителни занимания по музика.

Талантливите червенобрежки славейчета спечелиха симпатиите на публиката и журито с песните „Танц невероятен” по музика на Георги Джилянов и текст на Ангелина Жекова и песента „Весел дъжд”, музика и текст на Борислав Мирчев.

Участието на децата на XI Национален конкурс за музикално изкуство „Орфеева дарба” е станало възможно, благодарение на средствата, събрани от благотворителен мартенски базар, организиран в детската градина. Финансова подкрепа им оказали и много граждани и родители, за което ръководството на ЦДГ „Бодра смяна” изказва искрена благодарност.