Световният ден на социалната работа отбелязват с празничен концерт

Концертът е по инициатива на студенти от Медицински колеж в Плевен

Световният ден на социалната работа ще бъде отбелязан с концерт на потребители на социални услуги в Плевен, съобщиха организаторите. Тази година събитието ще се проведе на 17 март - вторник, от 17.00 ч в зала „Катя Попова“, с подкрепата на Община Плевен. Концертът е по инициатива на студенти от специалност “Социални дейности” на Медицинския колеж.

Празничният концерт дава възможност на потребителите на социални услуги от града да сбъднат мечтата си, показвайки творческите си възможности. Със сценични изяви ще се включват потребители от всички възрасти от Плевен - Защитено жилище за възрастни хора с умствена изостаналост; Дом за деца, лишени от родителска грижа “Детелина”; Дневен център за възрастни с увреждания; Помощно училище “П. Р. Славейков”; Център за настаняване от семеен тип.

Към инициативата на студентите се присъединяват и представители на образователни институции и художествени състави от града. Това са Вокална група „Ботевци пеят“ при Начално училище „Христо Ботев“; Студио за модерен балет и хип-хоп „Венда“; студенти от III-ти курс, специалност „Начална училищна педагогика“ на Педагогически колеж към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Фолклорен ансамбъл „Мизия“.