Международен фотосалон гостува с избрани творби в Плевен

До 3 април плевенчани ще могат да се насладят на художественото творчество

Днес - 17 март, е откриването на изложбата „Избрано“ от Международен фотосалон Пловдив 2014 г. Събитието ще се състои в Художествената галерия "Илия Бешков", където точно в 17:00 ч. ще отвори врати за посетители. Те ще могат да се насладят художественото творчество до 3 април.

Творбите тази година са избрани от Първия международен фото салон Пловдив, информират организаторите. Плевенската публика ще има възможността да се докосне до 41 творби, дело на 30 автори от 13 държави. Участие в изложбата са взели 144 автори от 37 държави от 4 континента с 1257 фотографии. Oбщо постъпилите фотографии са селекционирани в 3 раздела. Сред експонатите са творбите на носителя на Сребърен медал в раздел „Черно-бяла монохромна фотография“ - Марко Бартолини, Италия.

Международният фотосалон в Пловдив е един от проектите, с който градът бе избран за Европейска столица на културата 2019. Проектът е разработен благодарение на “Рефлекси” ООД и е под патронажа на International Federation of Photographic Art (FIAP) и Национално сдружение фотографска академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА).