Спортните таланти на Плевен бягат от града заради лошата материална база

"Бизнесът в Плевен също много малко помага на спорта", коментира директорът на Спортното

"За да стане нашето училище по-привлекателно, би трябвало много сериозно да се подобри материалната спортна база в град Плевен. Всички знаем в какво състояние е. До 85-86-а година се славехме като града с най-добра спортна база. Радващо е, че има проект за нова спортна зала, която и е в близост до самото училище. Дай Боже да се случи!", заяви на пресконференция в пресклуба на БТА директорът на СУ "Георги Беновски" Петър Георгиев.

"За съжаление спортната база през зимата е неотопляема. Спортните зали са класните стаи в часовете по различните видове спорт. Както съм длъжен да осигуря нормални условия за останалите учебни предмети, длъжен съм да го осигуря на стадиона и в залата. Слава Богу, че Господ е плевеналия, защото две години подред зимата е лека", коментира Георгиев.

"В тези трудни времена е нормално всеки един спортист, който даде някакви резултати да бъде привлечен от спортните училища и клубовете в по-големите градове. За последните 2 години 68 ученика от нашето училище са отишли в други спортни училища в България - в двете софийски, в пловдивското, в бургаското. В Разград пък почнаха да ни взимат най-добрите футболисти. Отиват, след като са селекционирани и обучени от нас. Обречени сме на това, защото сме град с малки финансови възможности. Бизнесът в Плевен също много малко помага на спортните клубове", допълни Георгиев.