ГПЧЕ-Плевен домакинства на петата среща по Еразъм+

Разискваха техники за въвеждане на позитивна дисциплина в класната стая и извън нея

От 9 до 13 март ГПЧЕ-Плевен бе домакин на петата поредна среща на партньорите по проект „Обучение в позитивна дисциплина” – секторна програма Грюндвиг към Еразъм+, съобщиха от училищното ръководство.

В обновената физическа среда на новосъздадения в гимназията Център за неформално и електронно учене, 39 гости от Румъния, Италия, Испания, Турция, Латвия, Унгария, Полша, Германия и екипът на Езикова гимназия разискваха казуси, споделяха добри практики, набелязаха методи и педагогически техники за въвеждане на позитивна дисциплина в класната стая и извън нея, които ще бъдат обобщени в наръчник на тема „50 златни правила за постигане на позитивна дисциплина”.

„Нашата крайна цел е учениците да навлязат в живота с обичта, мъдростта и самочувствието, които сме имали смелостта да им дарим. Ние не можем да ги предпазим от проблемите, но можем да им предложим доверие, любов, уважение и приятелство, можем да вярваме в тях и в способностите им да се учат и развиват, можем да поощряваме техните таланти и интереси, можем да окуражаваме всяка тяхна малка или голяма крачка по пътя им“, коментират от срещата.

Партньорите по проекта имаха възможност да разгледат и да се възхитят на културните ценности в Плевен, София и Велико Търново, да придобият представа за българските традиции, обичаи и начина на живот, както и да усетят атмосферата в България.