5 месеца строг затвор за циганин от Буковлък, вадил нож на ченгета

Осъдиха един от ромите, пребили служители на автомивка в Плевен

Районният съд одобри постигнатото споразумение за прекратяване наказателното производство срещу подсъдимия Й.К.С. Става дума за случая от 20 януари тази година, когато двама роми пребиха служители на плевенска автомивка, а след това оказаха съпротива при арест, като единият от тях дори извади нож на унифоремените.

"Подсъдимият Й.К.С. се признава за виновен в това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта -  трима полицаи към ГООР при Първо РУП-Плевен, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост, изразяващ се в отправяне на обидни и нецензурни думи към полицейските служител", се посочва в документите по делото.

Страните се споразумяват на подсъдимия Й.К.С. да бъде наложено наказание пет месеца лишаване от свобода, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съучастник в деянието на на 37-годишния ром бе 17-годишен младеж, но за него не се споменава нищо.