Организират Великденски благотворителен концерт в помощ на 12-годишен

Радослав има спешна нужда от средства за лечението на мускулна дистрофия

В Плевен ще се състои Великденски благотворителен концерт на 17 април в ДКТ „Иван Радоев“. Община Плевен, Пламен Иванов и ТИЕНС – „Лъвовете на Плевен“ канят всички жители и гости на града да станат съпричастни към съдбата на болното момче.

Събраните средства от концерта ще бъдат дарени за лечение на 12-годишния Радослав Борисов от Велико Търново. Неговото заболяване е мускулна дистрофия - тип Дюшен. Генетичното заболяване е свързано с недостига на протеина дистрофин, който изгражда мускулните влакна, в следствие на което клетките умират и не се възстановяват.

В програмата специално участие ще заеме Доротея Люцканова. „Нека всички си стиснем ръцете и сътворим за децата по-хубав света! Нека всички с чиста душа и добро сърце отбележим Христовото Възкресение!“, призовават организаторите.

Билетите ще са с цена 8 лв. за двама човека, а за деца до 7-годишна възраст входът ще е свободен. Могат да се направят и предварителни резервации на билети на имейл: [email protected], както и на тел: 0878 / 525 752.