Подписани са 14 договора по Националната програма за енергийна ефективност

8 са подписаните договори на сдружили се кооперации в Плевен

До момента Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева, съвместно с кметовете на общините и представителя на Българска банка за развитие е подписала 14 договора по Националната програма за енергийна ефективност.

8 са подписаните договори на сдружили се кооперации в Плевен, 4 в Левски и 2 в Гулянци, съобщиха от областната администрация.

„Екипът на областна администрация работи в изключително стегнат порядък. Договорите се подписват без никакво закъснение. Инициативата на гражданите обаче е водеща в този процес”, подчерта Областният управител на Ралица Добрева. Тя допълни, че възможността за реализиране на дейности във връзка с повишаване на енергийната ефективност на жилищните блокове с над 35 апартамента е шанс за подобряване качеството на живот на хората и удължаване експлоатацията на старото жилищно строителство по индустриален способ. Именно, за да бъдат стимулирани гражданите и да бъдат категорично разсеяни всички спекулации в началото на февруари в Плевен бе министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„Надявам се темповете да се ускорят, за да може Област Плевен и нейните жители съответно да се възползват в максимална степен от възможностите, предоставяни от програмата”, допълни Добрева.

Областна администрация Плевен и общините на територията на областта са на разположение на гражданите, за да улеснят максимално процедурата по подготовката на документите за кандидатстване за финансиране по Националната програма за енергийна ефективност.