Директорът на плевенския театър представя първия си роман

По време на срещата страници от романа ще прочете и актьорът Веселин Плачков

Първият роман на Илко Иларионов "Привличане" ще бъде представен в столицата от председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов. Това съобщи авторът на творбата, предаде БТА.

Плевенският автор е известен преди всичко с многобройните си пиеси. Премиерата на първия му роман "Привличане" е предвидена за 24 март от 17.30 ч. в галерия "София прес". По време на срещата на столичната публика с автора, страници от романа ще прочете и актьорът от Плевенския театър Веселин Плачков, а изпълненията на цигуларката Зорница Иларионова ще допринесат за атмосферата на срещата. Водеща на вечерта ще бъде актрисата Красимира Кузманова.

Илко Иларионов е роден в Плевен и е директор на Драматично-кукления театър "Иван Радоев" в града от 2002 г. На същата сцена той се изявява първо като актьор от 1978 г. Приет е в трупата веднага след завършване класа на проф. Надежда Сейкова във ВИТИЗ. Актьорът пише книги от млад. Приет е за член за СБП с интересно и разнообразно творчество. Голяма част от творбите му са пиеси - над 30. По негови драматургични текстове са се изявявали именити артисти у нас и в чужбина. Сред тях личат имената на Стоянка Мутафова и Георги Калоянчев. Незабравими за публиката ще останат превъплъщенията им в пиесата на Иларионов "Космонавти". През годините писателят издаде две стихосбирки и сборник с разкази - "Убийте артиста - Разказите на Гошо Железничаря". Неотдавна разказите му провокираха актьора Николай Урумов да ги представи на сцената в моноспектакъл.