Развръзка около смъртта на пожарникаря от Николаево, циганин е задържан за убийството му?

Мистерията около гибелта на Дечо Дечев се разплита

В началото на годината plevenutre.bg съобщи за мистериозната смърт на 73-годишен мъж от Николаево. Разтревожени жители на селото се свързаха с нас тогава, за да разкажат потресаващата история около намереното тяло на бившия пожарникар Дечо Дечев.

Припомняме, че мъжът бе открит мъртъв в дома си на 17 декември 2014г. Човекът лежал в единия край на леглото си и го намерили с изгорял ляв крак до хълбока и изпепелен десен до коляното. Остатъците му буквално тлеели. Къщата не е горяла, в печката имало съвсем малко пепел. Всичко изглеждало така, сякаш че някой умишлено е запалил леглото от единия ъгъл. Спекулираше се, че мъжът се е задушил от дима, но за съселяните му истината бе друга. Всички бяха убедени, че заради 25-годишния си стаж на пожарникар няма как да допусне битов инцидент с пламъци да отнеме живота му.

Впоследствие се установило, че от дома на мъжа липсват телефона му, инструменти и други вещи. Вратите били отключени, а лампите светели, което според съселяните му изключва версията "самозапалване". Лежал в единия край на леглото, все едно, че някой го нагласил в тази поза. На сутринта на 17 декември жители на Николаево са видяли цигански каруци да препускат в галоп по улиците на селото.

Снощи с plevenutre.bg се свърза жител на Николаево, който ни извести, че има развитие по случая.

"Получихме информация, че момчето, което го е запалило, е задържано вече. Циганче от махалата е. Имал е и съучастници, но не са хванати. И май щяло да се прави възстановка, но не мога да ви потвърдя на сто процента. Циганчето е местно, имало е връзка с няколко човека. Може и да са тези от Бежаново, едни нови цигани, които дойдоха преди година. Следите водят натам", сподели ни човекът.

Ще потърсим и официалното становище на властите.