Високо кръвно тормозело Милен Добрев, отказвал да пие лекарства

"Събираше границите, но въпреки това пак тренираше", разкриха близките му

Милен Добрев имал проблеми с кръвното напоследък. Това потвърдиха негови роднини пред "24 часа". Те допускат, че това е вероятната причина за неочакваната смърт. На всичко отгоре не си пиел и редовно лекарствата.

"Събираше границите, но въпреки това пак тренираше. Той нямаше друг живот освен спорта", твърди братовчед му Иван Чалъков от Житница.

Припомняме, че олимпийският шампион от Атина бе открит вчера мъртъв в дома си от родителите си. Когато прекрачили прага, се шокирали. Вратата на апартамента била отключена, а Милен бил целият подут и посинял. Обзети от ужас, майката и бащата веднага известили на телефон 112. Сигналът е получен около 13,30 часа. Светкавично на място пристигна криминалистична лаборатория заедно с дознател. Огледите в жилището продължиха до 17 часа, когато тялото на Добрев бе откарано в Съдебна медицина.

Милен оставя 6-годишно сираче. Синът му Кристиян бил копие на баща си. Детето живее с майка си Кирилка в Бургас. Преди време с Милен се разделили. Но той винаги отскачал при сина си. Последно ходил на 1 март да го види.

Добрев е последният българин с олимпийска титла по вдигане на тежести. Спортната му кариера е продължила 17 години. Световен шампион е в средна категория от Ванкувър 2003 и Киев 2004. В колекцията си има 4 златни медала, два сребърни и два бронзови. Краят на спортната му дейност настъпва през 2008 г. преди олимпиадата в Пекин.

Той е почетен гражданин на Пловдив. Заради заслугите му в популяризирането на града общината му предостави жилище, в което той беше открит мъртъв.