Младежи от Плевен с екоакция по крайбрежието на Вит (Видео)

Фокус на Часът на Земята тази година отново са усилията за справяне с климатичните промени

На 28 и 29 март 2015 г., представители на Младежки информационно-консултантски център „Интелект” Плевен ще реализират поредица от инициативи във връзка с отбелязването на Часът на Земята.

Създаденото от екипа на центъра през 2012 г., инструменталче „Златната рибка” - смесица от бийт бокс и китара отново ще е лице на планирана нова младежка еко-кампания. Тази година акцията по почистване ще се осъществява по крайбрежието на река Вит в райони: с. Опанец, с. Комарево, Крета и Гулянци.

Младежите от центъра през годините създадоха атрактивен и нестандартен подход за представяне на идеите си подсилвани и с музикални произведения създавани от самите тях. Под ръководството на Милен Първанов ръководител на центъра, група от млади хора на различни възрасти изразяват себе си чрез музикални занимания, възпитават в себе си любов към природата, българските обичаи, традиции и славната ни история.

Часът на Земята се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече.

Фокус на Часът на Земята тази година отново са усилията за справяне с климатичните промени. В България трябва да обръщаме повече внимание към спешната нужда за опазване на реките – те са пряко и видимо повлияни както от температурните промени и валежите, така също и от човешката дейност.