Призът „Кмет на годината” грабна Лъчезар Яков от Гулянци

Това е четвъртият приз от национален конкурс за общинския кмет

Лъчезар Яков спечели конкурса „Кмет на годината”, организиран от предаването „Национален календар”. Екипът им гостува в Гулянци, за да връчи на кмета награда за ефективното управление на Общината в областта на усвояване на средства по европроекти. Наградата бе в категорията за най-много спечелени проекти и подписани договори, съотнесени към брой население, информират от местната управа.

„За мен това признание е голяма чест и стимул за общинското ръководство и администрация да продължаваме да работим активно и ефективно в тази насока, защото шансът за обновяване и развитие на населените места и подобряване на жизнения стандарт на хората на този етап са именно европейските средства.”, заяви по време на награждаването си Лъчезар Яков.

Конкурсът „Кмет на годината” на предаването се провежда вече 14 години. Екипът наблюдава отблизо работата на общините през годината, за да се запознае с проектите и развитието на регионите. Сред първенците по тези критерии през 2014 г. се нарежда отново община Гулянци.

От общината припомнят, че това е четвъртият приз от национален конкурс за общинския кмет само за последните две години. В края на 2012 г. Община Гулянци бе отличена с първа награда в конкурса „Община 2012” , в категория „Обновяване и развитие на населените места”, за проекта си „Благоустройство на площадите на селата Милковица, Дъбован, Крета, Загражден, Искър, Сомовит, Шияково и Ленково”. Малко по-късно през декември 2012 година общината бе класирана на трето място в конкурса на Агенцията по заетостта „Работодател на годината” в категорията “Работодател, разкрил най-много работни места в общини с висока безработица, извън НП ”ОСПОЗ” и наел на тях кандидати, насочени от ДБТ”.

Към момента на награждаването броят на наетите от общината беше близо 500 души. В началото на миналата година кметът на общината получи третия си приз „Кмет на годината – първи подгласник” от същото предаване.