Цецка Цачева: Промените в системата на здравеопазването трябва да се гласуват ускорено

В Плевен се състоя работна среща на тема "Законодателството в сферата на здравеопазването"

"Безспорно темата за здравеопазването и нещата, които трябва да се променят в системата, така че да бъдат постигнати целите, налага в ускорен порядък да се гласуват промените". Това заяви в Плевен председателят на парламента Цецка Цачева, предава БТА.

По думите й Народното събрание ще отдели нужното време за промените в законодателството в здравната система и предстои много работа в тази сфера. "Очаквам да се чуят мнения от общопрактикуващите лекари, от всички нас, които сме пациенти на системата, да произтекат предложения между първо и второ гласуване за Закона за здравното осигуряване", уточни Цецка Цачева.

По нейна инициатива днес в Плевен се състоя работна среща на тема "Законодателството в сферата на здравеопазването" с участието на д-р Даниела Дариткова - председател на постоянната комисия по здравеопазване в парламента, народния представител Владислав Николов, кмета на Плевен проф. Димитър Стойков, медицинската общественост.

Областният управител Ралица Добрева отбеляза, че за Плевен е важно какво е бъдещето на системата на здравеопазването, защото градът се развива ускорено като голям университетски медицински център.