Плевенчанин може да дебютира за националния срещу Италия!

Ивайло Чочев е готов за изява срещу "скуадра адзура" в събота

22-годишният плевенчанин Ивайло Чочев попадна в националния тим за предстоящия сблъсък с Италия. Европейската квалификация е в събота от 21:45 часа на националния стадион и има огромна вероятност талантът да запише минути срещу "скуадра адзура".

Новият национален селекционер Ивайло Петев гледа Чочев на живо в клубния му тим Палермо още в началото на годината и сега очаквано му гласува доверие с изпратената повиквателна. Плевенчанинът има четири мача с екипа на Палермо през 2015-та а и всеки път попада в групата за срещите от първенството. Фактът, че е част от Серия "А" също е голям плюс, защото е добре запознат с играта на италианците.

"Със сигурност ще бъде много труден мач, но съм напълно готов за предизвикателството. Вече съм почти напълно адаптиран към италианския футбол и не мисля, че ще имам емоционална пречка да играя с максимална концентрация. Вълнувам се, разбира се. Очаквам да дебютирам за националния отбор. Ако господин Петев реши да разчита на мен в мача, то по-мечтано начало с фланелката на представителния отбор на България едва ли може да има. Срещу четирикратен световен шампион.", коментира Чочев пред prosport.bg.