Зам.-министър Исмаилов посети лагерния сбор по водолазна подготовка в Белене (Снимки)

"Армията да бъде не само добре подготвена, но и добре оборудвана", подчерта Исмаилов

За пореден път българските военнослужещи доказаха, че водят задълбочена подготовка, за да поддържат необходимите способности за участие в трите мисии на армията. Това каза заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов по време на Ден за медии на лагерния сбор по водолазна подготовка в Сухопътните войски, който се проведе в Белене на 26 март.

Той заяви, че демонстрираните действия на водолазите са резултат от напрегнати тренировки и лични волеви качества, съобщават от Министерството на отбраната. Денят включваше организациятна водолазните спускания в различни условия - прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство, подводни и инженерни работи, начини и способи за търсене на потънали предмети и аварирала техника.

Орхан Исмаилов подчерта, че е важно армията да бъде не само добре подготвена, но и добре оборудвана. Той поясни, че отпуснатите от Министерски съвет 558 000 лв. за доставка на аварийно-спасително оборудване и индивидуални предпазни средства ще бъдат използвани и за трите вида въоръжени сили.