Плевенски ученици се включват в състезание по уеб разработване "WEBLOZ"

Участие могат да вземат децата от 5 до 12 клас

Фондация "Технология за младите" информира за провеждането на Национално състезание по уеб разработване "WEBLOZ", в което могат да участват ученици от 5 до 12 клас.

Състезанието се провежда в 2 категории - "Уеб сайт” и "Уеб програмиране” и две възрастови групи. Всеки екип (до 2-ма ученика) може да участва във всяка една от категориите, като един екип може да участва само в една категория едновременно. Всеки екип може да бъде под ръководството на един ръководител (учител, родител и т.н.), като той не е задължителен. За участници в състезанието се смятат тези, които пряко са участвали в технологичната разработка на проекта, а не само в работа върху неговата съдържателна част.

Състезанието ще се проведе в два кръга. Първият е виртуален. В него се оценяват проектите от комисия. До втори кръг се допускат до 14 проекта за голямата възрастова група (IХ-ХІІ) и 8 проекта за малката възрастова група (V-VIII клас) за всяка от категориите. Вторият кръг се провежда в Спа-комплекс “Островче” близо до Разград, като проектите се защитават на живо от създателите им пред тричленно жури за съответната категория.

Участието изисква предварителна регистрация на сайта на състезанието: http://webloz.net , информират от РИО-Плевен.