Отчетоха по-малко неправилно паркирани коли при втората акция (Снимки)

Очаква се инициативата да продължи и в други градове

Вторият етап от акцията по поставяне на "паячета" върху неправилно паркирали автомобили в Плевен също премина успешно. Припомняме, че инициативата бе на работна група на Северозападния регион по проект „Демократична работилница” - обучение за активни граждани, и се осъществява с подкрепата на Община Плевен. Ученици от Професионалната гимназия по транспорт в Плевен поставяха два поредни четвъртъка листовки с "паячето" на предните стъкла на нарушителите в централната градска част.

"С радост съобщаваме, че на 26.03.2015 г. намерихме по-малко неправилно паркирани автомобили в сравнение с миналата седмица. Продължаваме в същия дух", написаха организаторите на своята фейсбук страница.

Целта на кампанията е да повиши гражданската чувствителност към проблема. Мотото е „Освободи тротоара и пешеходната пътека. Това ще помогне... на майките с колички, на възрастните хора, на инвалидите, на децата, да си отговорен шофьор, да си съвестен гражданин, да спазиш закона, да не бъдеш глобен.” Текстът е изписан на пипалата на малко паяче, което е символ на инициативата.

Очаква се инициативата да продължи и в други градове.