Убиецът на Ники, Влади и Цвети се крие в Германия, засекли го отново зад волана

Делото срещу тройния убиец без книжка тръгна в негово отсъствие

Ловешкият окръжен съд даде днес ход на делото срещу Хюриет Сюлейманов. Стана ясно, че безумният шофьор, който уби в катастрофа край Луковит Влади Горанов, Ники Менков и Цвети Таслакова, се крие в Германия. Имало данни за това и издирването на наглия рецидивист с 12 присъди и 93 дела продължава. Скандалното е, че още на 17 юли 2014 г. прокурорът е издал забрана за напускане пределите на България и още същия ден са били уведомени всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

От полицейски доклад, изискан от съда от Областната дирекция на МВР - Разград, с дата 10 март, става ясно, че той е напуснал страната през КПП Дунав мост с Фолксваген "Таурег" заедно с брат си - криминално проявения Орхан Сюлейманов. След това е засечен да шофира в Лудвигсбург!

Делото все пак тръгна, въпреки отсъствието на подсъдимия, съобщава Дарик. То стартира с разпит на свидетелите, които са повече от 30. Адвокатът на подсъдимия пък се отказа да го защитава „поради обективна невъзможност да осъществява защитата му". На Хюриет е назначен служебен защитник, който се яви в днешното заседание и не поиска отлагане на делото, тъй като по думите му Сюлейманов е заявил по категоричен начин желанието си да не участва в този процес. Законът предвижда между 5 и 15 години затвор за Хюриет заради причинената смърт на пътя.

Междувременно родителите на загиналите младежи и пострадалия Иван Гюмишев бяха конституирани като частни обвинители.