Обновяват пет детски градини по проект

Две от детските градини са в общината, а останалите три на територията на град Плевен

Предстои обновяването на пет от детските градини на Община Плевен. Това стана ясно на начална пресконференция по проекта „Подпомагане подготовката за училище на деца в уязвимо положение във възрастовата група от 3 до 6 години, чрез подобряване достъпа до качествени предучилищни образователни и социални дейности за бедните деца и децата в неравностойно положение на територията на Община Плевен”, финансиран по договор, сключен между Община Плевен и Министерството на науката и образованието.

Основната цел на проекта е да спомогне за подобряване на подготовката за училище на деца в уязвимо положение във възрастовата група от 3 до 6 години, чрез подобряване достъпа до качествени предучилищни образователни и социални дейности за бедните деца и децата в неравностойно положение на територията на община Плевен. Разписаните формати и събития и предлаганите мерки са насочени към 5 от детските градини на Община Плевен, а именно: ЦДГ „Вит" - с. Дисевица, ОДЗ „9-ти май" - гр. Славяново, ЦДГ 12 „Ралица" - гр. Плевен, ОДЗ 6 „Незабравка" - гр. Плевен и ОДЗ „1-ви Юни" - гр. Плевен.

Пресконференцията беше организирана от екипа за организация и изпълнение на проекта в състав: Камелия Горненска – Ръководител проект, Дамянка Владимирова – Координатор проект, Людмила Милинова – Финансов експерт, инж. Мария Иванова – Експерт строително-ремонтни и монтажни дейности, Христина Балинова – Технически сътрудник и Мариета Георгиева – Експерт Комуникация, логистика и информация. Бяха представени специфичните цели на проекта, целевата група покрита по него, очакваните резултати както и индикаторите за тяхното измерване. Обществеността беше информирана за планираните проектни дейности и сроковете за тяхното изпълнение.

Продължителността на проекта е до 30.04.2016 г.