Бърканичков наказа Етър, Левски помогна на Спартак (Плевен)

Левски измъкна равен на "болярите" и ги изхвърли от битката за "Б" група

Отборът на Левски 2007 успя да измъкне точка от Етър (ВТ) при домакинството си в среща от 16 кръг на Северозападната "В" група. Двубоят завърши при резултат 1:1, като по този начин се помогна изключително много и на Спартак (Плевен). Светослав Бърканичков се разписа от пряк свободен удар в 16-ата минута за Левски, а точен за гостите бе Тихомир Кънев от дузпа в 51-та.

Търновци са сред основната конкуренция на спартаклии за влизане в "Б" група, но след тази загуба на точки се отдалечават от върха. В същото време пък Спартак прибави три точки към актива си след служебен успех над отказалия се Видима. Плевенчани вече имат 43 пункта, докато Етър остава с 36. Левски пък остава 5-ти с 24 точки.

"Всеки може да си говори каквото иска. Ние играем за себе си. Ние сме Левски от град Левски. Играем за публиката и няма нужда Спартак (Плевен) да ни амбицира допълнително. Играем всеки мач за победа. Колкото по-напред сме в класирането, толкова по-добре", заяви пом.треньорът на Левски Петър Ванков по повод слуховете, че левскарите са били финансово стимулирани от Спартак (Плевен).

Днешната среща бе изгледана от Трифон Иванов и Пламен Гетов.