Дарин Ангелов: Общината е в добро финансово състояние

Предстои обществено обсъждане на изпълнението на бюджета във всичките 24 селища

Плевенската община се намира като цяло в добро финансово състояние, заяви председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов. Той се позова на обявени данни от кмета на общината проф. Димитър Стойков пред общинските съветници за изпълнението на бюджета за 2014 година.

Сборният бюджет на Плевен заедно с актуализацията е бил в размер на 75,8 млн. лева. Изпълнението на предвидените приходи е било 97,16 на сто, което според Ангелов е добър резултат, предава БТА. Данъчните приходи са изпълнени 102 на сто, а неданъчните - 92 на сто. Общият дълг, който е имала общината, е бил 11,3 млн. лв., като е намален на 8,7 млн. лв. към 31 декември 2014 година. Неизплатените по същото време задължения на общината са били 1,8 млн. лева. Това са текущи неизплатени сметки, размерът им не е бил голям, коментира Ангелов.

Според него въпреки кризата общината се е справяла през 2014 г. добре с финансите си. Предстои обществено обсъждане на изпълнението на бюджета във всичките 24 селища. Целта е да се видят проблемите и да се набележат мерки за разрешаването им, допълни председателят на Общинския съвет.