Морска експозиция показват варненски художници в Плевен

Плевен Лайф

01-04-2015, 10:48

Снимка:

Изложба на варненски художници/Фейсбук

Автор:

Ралица Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

4 мнл. души ще посетят БГ експозицията в Лувъра

Историческият музей с лятно работно време от 1 април

Представят Природен парк "Персина" в РИМ-Плевен

Подбрани са живописни произведения и скулптури в различни стилове и жанрове

Арт център Плевен и кураторът на изложбата Виктория Митева имат удоволствието да представят творчеството на 19 варненски художници в сборна изложба. Тя ще се състои от 2 до 28 април в Плевен, съобщават организаторите.

„Да представяш дори част от творчеството на артист е отговорно и много приятно предизвикателство. Като първо гостуване на произведения на варненски художници реших да подбера живописни произведения и скулптури на автори, творящи в различни стилове и жанрове, с различен почерк и въздействие, далеч незапълващи палитрата на разнообразието на артистичността във Варна“, коментира Митева.

„Творбите са подбрани с конкретни сюжети, които да принесат морската автентична атмосфера, пресъздадена с различни похвати, техники и най-вече индивидуални почерци на създадените произведения“, допълва още кураторът.

Тя поясни, че творбите, подбрани в тази експозиция, са разделени на две общи групи - на типични маринистки сюжети и на автори, за които морето е само вдъхновение. Ще могат да се видят платна с реалистични и не толкова реалистични морски пейзажи, с брегове, разбиващи се вълни и платноходи.

В експозицията са представени 2-ма скулптури и 17 художници, изявяващи се в сферата на живописта. Това са авторите, на чиито произведения ще се наслаждава публиката в Арт Център Плевен през месец април, като всеки творец е представен с повече от едно произведение - Александър Бузилов, Валентина Чернева, Васил Василев, Васил Пенчев, Венцислав Марков, Веселин Чакъров, Деян Димитров, Димитър Тумбалов, Иван Обретенов, Камен Димитров, Мария Чакърова, Милен Маринов, Петя Папазова, Пламен Монев, Радко Мурзов, Светлин Ненов, Христо Петров, Христо Христов и Цанко Цанков.