Плевенчанката Гери Малкоданска уверено върви по стъпките на Минчо Празников

Чаровната синоптичка завърши специализиран курс по „Метеорология и климатология”

Зрителите на Нова телевизия познават Гергана Малкоданска като една от най-чаровните водещи, с която от вече шест месеца следят прогнозата за времето. На модните подиуми плевенчанката също покорява върхове. Истинско предизвикателство за нея обаче е да представя актуалните новини за времето в ефира и именно тази връзка със зрителите я вдъхновява да не спира да се развива и занапред в сферата.

"Знанието е сила, особено когато знаеш как да го приложиш на практика. Едва ли преди години съм си представяла, че ще изучавам науката за времето, но ето, че го направих. Съвсем скоро завърших специализиран курс по „Метеорология и климатология” при проф. Цветан Георгиев. Оценката е отличен, чувствам се по-уверена на работното си място, а това ми дава стимул да продължа напред. Следващите си познания искам да натрупам в сферата на „Науките за Земята и природната среда", споделя Гери пред сайта на Нова тв.

"Знам, че повечето хора ни определят като приятни на външност „четящи глави”, но това може само да говори за липса на познания какво всъщност се случва зад кадър. Да, критерият „визия” е от значение, но все пак това е телеВИЗИЯ, не е радио или вестник, нормално е. Не извършвам физически труд по 12 часа, но това не омаловажава професията ми", допълва плевенчанката.