Кандидатите за втория Маратон Плевен вече са над 100

Проектът ще осигури топъл обяд дневно на деца в неравностойно положение

Другият месец стартира второто издание на Маратон Плевен, който ще се състои на 17 май - неделя от 9:00 ч. До момента участие са заявили 118 спринтьори, като се очаква броят им да нарасне значително. Организатори на състезанието са клуб Бегач и Eyes open, със съдействието на Община Плевен и Българската Федерация по лека атлетика.

Както писахме, тази година състезанието включва и републиканско първенство в дисциплина полумаратон. Дистанциите за бягане са - класически маратон (42.2 км), полумаратон (21.1 км), щафета от двама души по 10 км и градски крос – 3 км под наслов “Аз мога”. Ще се бягат 2 обиколки, една голяма обиколка от около 32 км и една малка около 10 км, което прави маршрута разнообразен и забавен.

Благотворителната кауза на организаторите цели предоставяне на топъл обяд на 30 деца в неравностойно положение от община Гулянци. Проектът ще осигури един топъл обяд дневно в трапезарията на училището, което да стимулира децата да го посещават ежедневно и да завършат образованието си. Сумата, необходима за целта, е 7500 лв. Инициативата се осъществява съвместно с Български Червен кръст.

Повече информация за Маратон Плевен желаещите могат да получат на http://plevenmarathon.com/race-info/.