Културист №1 в света пристига в Плевен (ВИДЕО)

Христомир Христов ще изнесе семинар в плевенски фитнес център

Най-добрият български културист Христомир Христов ще гостува в Плевен на семинар, организиран от Фитнес център "Дан Колов", научи plevenutre.bg. Срещата с абсолютния световен и европейски шампион ще се състои утре, 5 април, от 14 часа във фитнеса, който се намира в жк "Сторгозия", срещу училище "Стоян Заимов". Безплатен е входът за любителите, които искат да видят на живо шампиона.

Христомир Христов е истинска легенда в света на културизма. "Херкулесът" е европейски, световен и балкански първенец през годините. В началото на 2010-а участва и в елитния турнир "Арнолд Класик" в САЩ, където завърши втори при аматьорите.

Културистът е роден в Горна Оряховица, но детството му минава в Лясковец. Христов е споделял през годините, че зад мускулестото му тяло стоят постоянство и силна воля за многобройните и дълготрайни тренировки. На първенствата, на които се явява впечатлява журито със симетрия, качество на мускула и релеф.  След себе си е успял да привлече редица последователи на културизма, но обича да съветва младите да не гледат батковците с какви килограми работят, а постепенно да увеличават тежестта. Макар че самият той на времето е гледал и черпил вдъхновение от най-успешните в спорта - Арнолд Шварценегер и Стив Рийс.

На семинара в Плевен Христомир Христов ще даде яснота какви качества липсват на младите, за да постигат успехите му и над какво трябва да работят в залата, за да вървят напред.