В МУ-Плевен провеждат за втори път курс по артроскопия на колянната става

Водещи фармацевтични фирми ще участват и подпомогнат събитието

За втора поредна година МУ-Плевен е домакин на курс по артроскопия на колянната става, който се организира под патронажа на Българската Асоциация по артроскопия и спортна травматология. Председател и организатор на събитието е д-р Робърт Халваджиян, съобщават от университета. Курсът по артроскопия на колянната става ще се открие на 18 април от 8.30 ч в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център при МУ-Плевен.

В центъра ще се съберат ортопеди от цялата страна, водещи специалисти в областта на артроскопската хирургия, както и чуждестранни лектори. За първи път обучението ще се проведе на кадаври (трупен материал) с прилагането на последните техники за лечение на най-честата патология в колянната става. Тренировъчният курс значително ще допринесе за повишаване на професионалните умения на участниците и за бързото внедряване на новите техники в собствената им клинична практика. Водещи фармацевтични фирми ще участват и подпомогнат събитието като всички желаещи ще могат да се включат в безплатно теоретичната част.

Това е вторият пореден форум по артроскопия с домакин МУ-Плевен, като миналогодишното събитие премина при голям интерес и засилено участие на специалисти и студенти.