Цецка Цачева: Плевенчани, бъдете добри стопани на обновения площад

Всяка крачка – без значение колко голяма е тя, когато е в посока на облагородяванена нашия град, е събитие, заяви Цачева

"Безспорно е важно градската част на Плевен да бъде красива и приятна, но още по-важно е да променяме градската среда в жилищните комплекси и индустриалните зони на града", заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева на 6 април 2015 г. при откриването на обновения централен площад на Плевен и съпътвстващата пешеходна зона.

"Всяка крачка – без значение колко голяма е тя, когато е в посока на облагородяване, на развитие на нашия град, безспорно е събитие", отбеляза председателят на парламента.

Цецка Цачева припомни, че площадът на града е бил построен през 1976 г., но от 1984 г. насам не е ремонтиран.

"Затова като плевенчанка днес ми е толкова скъпо да видя обновения площад и съпътстващата му пешеходна зона. Площадът е мястото, където от отколешни времена българинът се събира по празници и по хубави поводи. От нас днес се иска да го пазим с грижата на добри стопани, да не похабяваме онова, което с толкова много усилия и труд е построено", посочи председателят на Народното събрание.