Футболистът Иванджиков за скандала: Няма как да я издам тази книга

От печатница "Нима" ще дадат извънредна пресконференция по-късно днес

"Вчера в ранния следобед разбрах за тая книга. И нищо не знам по този въпрос. Аз няма как да я издам тази книга, защото не съм запознат толкова с тия неща", коментира Антонио Иванджиков пред БНТ по повод разразилия се скандал с откраднатата книга на проф. Божидар Димитров.

Припомняме, че една и съща книга се оказа с двама автори. “12 мита в българската история”, написана от директора на Националният исторически музей проф. Божидар Димитров се появи преиздадена, но с нов автор. Текстът и съдържанието на книгата са абсолютно идентични. Разликата е в авторството, което плевенско издателство приписва на младия футболист. "Неговото издание" е и по-скъпо от оригинала.

“Издателството е виновно, не може да не знаят щом са в този бизнес, коя е най-продаваната книга в България”, обясни историкът. Божидар Димитров възнамерява да съди плевенското издателство за плагиатство. Той допълни, че и преди го били крали, но не толкова нагло. Професорът вярва, че ако не друго, с абсурдния казус – завинаги ще остане в историята.

По-късно днес от печатница "Нима" ще направят извънредна пресконференция в София, на която ще изложат версията си за огромния гаф.