От "Печатница Нима": Футболистът Иванджиков се представи за автор на книгата, ще отговаря пред съда!

Скандалът с откраднатата книга на Божидар Димитров се разраства

Скандалът с откраднатата книга на Боиждар Димитров се разраства! На пресконференция в София от издателство "Печатница Нима" заявиха, че футболистът Антонио Иванджиков се е легитимирал като автор на въпросния труд и ги е подвел.

"Не сме потърсили все още момчето. Ситуацията е много деликатна, но ще го потърсим и той ще трябва да отговаря по съдебен път за това, което е направил. Говорихме с г-н Божидар Димитров. В момента, в който разбрахме, я спряхме от продажба. Тя се продаваше само на нашата страница. Създадени са 4 бройки, но не сме продали нито една. Той се представи като автор, легитимира се като такъв. Това се случи миналата година, през април. Изпрати ни я по мейл на уърд файл. Издадохме му и ISBN номер", коментираха от плевенското издателство, което се извини публично на професора за създалата се ситуация.

Димитър Клатуров, управител на "Нима", заяви, че Антонио се е представил за автор и изпратил уърд файл на книгата на техния мейл, където никъде не пишело, че това е книга на Божидар Димитров. Тя била набрана - не е била сканирана или копирана, и заради това не се усъмнили.

"Служителите ми са решили, че Антонио е автор на книгата и са я издали. Дали сме едно безплатно копие на автора Антонио и по закон сме длъжни да депозираме три броя в Националната библиотека. В България има само 4 броя от тази книга - три в Националната библиотека, като оттам изпращат една в Пловдив - и една в момчето. Той е взел своето копие от нашия офис в Плевен, но не съм го виждал с очите си", коментира Клатуров, който изрази надежда, че ще успеят да се разберат с Божидар Димитров.