КБИ "Петромакс" с отлично представяне на Държавното първенство

Спорт

07-04-2015, 17:32

Снимка:

КБИ "Петромакс"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

КБИ "Петромакс" триумфира в Кнежа (Галерия)

Каратеките се завърнаха с 8 златни, 8 сребърни и 3 бронзови медала

Морският ни курорт Албена се оказа тесен, за да побере каратеки и фенове на спорта, пристигнали в комплекса за Държавното първенство Карате – 2015, което се проведе в събота и неделя. Общо 320 състезатели от 28 клуба от цялата страна се срещнаха на татамито край морето, пише plevensport.eu.

В дисциплини КАТА и КУМИТЕ (спаринг), индивидуално и отборно, сили премериха от най-малките състезатели, във възрастова група до 10 години, до мъжете и жените над 18 години. Старт на първенството даде лично президентът на Балканската и Националната федерации КАРАТЕ Алексей Петров. Гост на церемонията бе евродепутатът Ангел Джамбазки, който приветства участниците и им пожела успехи, по-малко контузии и да израснат горди и достойни българи и европейци.

С най-много медали от Албена си тръгнаха кюстендилският клуб „Шурикен“ с 11 златни, 6 сребърни и 5 бронзови. На второ място се наредиха състезателите от плевенския „Петромакс“ със 8 златни, 8 сребърни и 3 бронзови медала. Домакините от клуб „Самурай“- Добрич извоюваха 7 златни, 9 сребърни и 4 бронзови медала.