От днес ограничават движението на тежкотоварните камиони над 12 т.

Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик

Днес - 9 април, последният работен ден преди четирите почивни дни за Великден, между 16 ч. и 20 ч., ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по автомагистралите и определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа, информира Пътната агенция. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който традиционно се наблюдава при събирането на няколко почивни дни и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Очаква се интензивно движение по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Препоръката към шофьорите е да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.

Същата организация в движението ще бъде въведена и на 13 април – понеделник, от 14 ч. до 20 ч. Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).